Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mollem

Snel energie vergelijken in Mollem? Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je snel en simpel alle erkende aanbieders als Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Mollem de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je via de energievergelijker praktische info over zaken als bijv. energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Asse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 230,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Mollem?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Mollem. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags tellen we ruim 40 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mollem is die past bij jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Mollem, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoek je simpel en snel een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mollem

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Mollem is Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Asse wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Mollem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Asse
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 30,30%
 • Hoofdpostcode: 1730
 • Gem. mazout: 2730 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-mollem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Mollem is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 en 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen bekijk jij data aangaande soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Mollem, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. O.a. www.engie.be of www.zeno.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Mollem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €345 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mollem. Zodoende ben je het voordeligst uit. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mollem. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de nieuwe maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE + Comfort Energy. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mollem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mollem en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Mollem

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Mollem. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Mollem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Asse zien we nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1730. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ duurzame energie.