Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Asse

Meteen energie vergelijken in Asse? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn Essent & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Asse voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je via de energievergelijker handige informatie over topics als o.a. energiegebruik in de regio en de slimme meter. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Asse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 290,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Asse?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Asse. Van Lampirus tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 35 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Asse is voor jouw situatie? Vul direct de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze energie check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Asse, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker detecteert men probleemloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Asse

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Asse betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Asse is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Asse

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Asse
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 0,238%
 • Postcode: 1730
 • Mazout: 2080 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-asse

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Asse bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1485 m3 + 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen zoek jij gegevens zoals herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Asse, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de onderneming. Zoals www.engie.be + www.antargaz.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Asse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €375 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder check je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Asse. Zodoende is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Asse. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw nieuwe leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of Comfort Energy. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Asse vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Asse en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Asse

De meeste energiemaatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Asse. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Asse vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Asse zien we verscheidene stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1730. In deze regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Poweo afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente