Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Drogenbos

Gemakkelijk energie vergelijken in Drogenbos? Middels onze website ontdek je probleemloos alle grote maatschappijen als Essent & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Drogenbos de beste deal heeft! Tevens vind je via onze vergelijker praktische info over thema’s als bijv. energieproblemen en info over duurzame energie. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Drogenbos
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,440
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 450,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Drogenbos?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Drogenbos. Dat loopt van Eneco tot Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Drogenbos is? Vul direct de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze prijzencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Drogenbos, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in de tarievenvergelijker achterhaal jij probleemloos een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Drogenbos

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Drogenbos heet Iverlek. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Drogenbos wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Drogenbos

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Drogenbos
 • CV Merk: Nibe
 • Groene energie: 0,232%
 • Centrale postcode: 1620
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2020 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,440
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-drogenbos

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Drogenbos is dat gemiddeld 1455 m3 plus 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk contract vind jij voorwaarden aangaande type energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Drogenbos, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.eneco.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Drogenbos


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €385 besparen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigtip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Drogenbos. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Drogenbos. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je gekozen energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Energy People. Daarna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Drogenbos vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Drogenbos en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Drogenbos

De meeste bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in Drogenbos. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Drogenbos vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Drogenbos zijn er nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1620. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus afsluiten.