Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Pieters-Leeuw

Snel online energie vergelijken in Sint-Pieters-Leeuw? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Sint-Pieters-Leeuw prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op deze pagina nuttige informatie informatie over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Pieters-Leeuw
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 235,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Pieters-Leeuw?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Pieters-Leeuw. Dit loopt van Engie tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Pieters-Leeuw is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze handige vergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Pieters-Leeuw, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker bekijkt men moeiteloos een abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Pieters-Leeuw

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Pieters-Leeuw is Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sint-Pieters-Leeuw is de aardgas netbeheerder Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Sint-Pieters-Leeuw

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-sint-pieters-leeuw

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sint-Pieters-Leeuw ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 en 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement lees je voorwaarden aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sint-Pieters-Leeuw, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de leverancier. Bijv. www.essent.be en ook www.eneco.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Pieters-Leeuw


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €325 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bieden wij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktisch advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaartip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Pieters-Leeuw. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sint-Pieters-Leeuw. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert de nieuwe energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijv. Luminus, Lampiris en ook Wase Wind. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Pieters-Leeuw vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Pieters-Leeuw en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Pieters-Leeuw

Veel leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Sint-Pieters-Leeuw. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sint-Pieters-Leeuw vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn er allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1600. In de regio kan je meer en meer met financiële bonussen participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook OCTA+ afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente