Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-La-Ville

Direct energie vergelijken in Villers-La-Ville? Dankzij deze website vind je probleemloos alle interessante maatschappijen als OCTA+ en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Villers-La-Ville voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je op energiehunter.be bruikbare informatie over zaken zoals overstappen en de slimme meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Villers-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Villers-La-Ville?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Villers-La-Ville. Dit varieert van Antargaz tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Pbe Wallonie. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-La-Ville is in juli 2024? Voer vlug de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energievergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Villers-La-Ville, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filteren in de energievergelijker detecteren jullie moeiteloos een abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Villers-La-Ville

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Villers-La-Ville is Pbe Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Villers-La-Ville is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Villers-La-Ville

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-villers-la-ville

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Villers-La-Ville gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1420 m3 en 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Omtrent prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder pakket check jij info m.b.t. soort energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Villers-La-Ville, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be en www.trevion.be. De gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Villers-La-Ville


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €390 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder check je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktische tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Villers-La-Ville. Zo is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Villers-La-Ville. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de aankomende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Ebem. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Villers-La-Ville vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Villers-La-Ville en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Villers-La-Ville

Het gros van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Villers-La-Ville. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Villers-La-Ville vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Villers-La-Ville bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1495. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente