Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ittre

Snel energie vergelijken in Ittre? Geholpen door de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle relevante maatschappijen zoals Engie & Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Ittre de beste deal heeft! Voorts tref je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ittre
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ittre?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ittre. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 35 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Sedilec. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ittre voor jou is? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Ittre, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van keuzes in de Energiehunter vinden jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ittre

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Ittre betreft Sedilec. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ittre is de aardgas netbeheerder Sedilec. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Ittre

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Ittre
 • CV ketel: AWB
 • Groene energie: 0,221%
 • Postcodegebied: 1460
 • Gem. mazout: 1910 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-ittre

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Ittre is dat gemiddeld 1400 m3 en 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Veelal kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder contract zie je data zoals type energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Ittre, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een passende actie gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.eneco.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Ittre


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €275 rendement bieden. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Ittre. Daarna ben je het voordeligst uit. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ittre. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de gekozen energie-organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ittre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ittre en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Ittre

Bijna alle energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Ittre. Op dit front is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Ittre vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Ittre bestaan er tegenwoordig allerlei projectenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1460. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente