Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Braine-L’Alleud

Eenvoudig energie vergelijken in Braine-L’Alleud? Geholpen door onze vergelijker vind je snel en simpel alle beschikbare maatschappijen zoals Eneco en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Braine-L’Alleud de beste deal heeft! Ook verzamel je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-L’Alleud
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 360,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Braine-L’Alleud?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Braine-L’Alleud. Dit loopt van Engie tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags tellen we ruim 35 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energie-organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Braine-L’Alleud is voor jouw situatie? Geef hieronderde benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Geholpen door onze energie vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Braine-L’Alleud, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool achterhaal je simpel en snel een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Braine-L’Alleud

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Braine-L’Alleud heet Sedilec. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Braine-L’Alleud valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Braine-L’Alleud

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-braine-l-alleud

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Braine-L’Alleud is dat gemiddeld 1575 m3 + 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Omtrent abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder abonnement achterhaal jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Braine-L’Alleud, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier gevonden? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en ook www.zeno.be. De gekozen aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Braine-L’Alleud


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €260 voordeel geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaartip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Braine-L’Alleud. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Braine-L’Alleud. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw betreffende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Trevion. Daarna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Braine-L’Alleud vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Braine-L’Alleud en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Braine-L’Alleud

Een groot deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Braine-L’Alleud. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Braine-L’Alleud vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Braine-L’Alleud zien we allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1420. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente