Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waterloo

Op je gemak energie vergelijken in Waterloo? Dankzij de Energiehunter vind je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers zoals Engie en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Waterloo de laagste prijs biedt. Bovendien tref je via onze vergelijker bruikbare info over topics als bijv. gastarieven en verschillende contractsoorten. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waterloo
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 315,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Waterloo?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Waterloo. Dit varieert van Engie tot aan Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Sedilec. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waterloo is? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Waterloo, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaal je eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Waterloo

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Waterloo is Sedilec. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Waterloo is de netbeheerder van het gas Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Waterloo

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Waterloo
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel duurzaam: 0,214%
 • Postcodegebied: 1410
 • Verbruik Mazout: 1840 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-waterloo

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Waterloo ligt dit gemiddeld op 1570 m3 en 3450 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. De data die je invult werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Gewoonlijk is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Van alle abonnementen achterhaal jij info over type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Waterloo, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieder tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Zoals www.lampiris.be en www.antargaz.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Waterloo


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €345 opleveren. Evenwel, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Waterloo. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Waterloo. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt je geselecteerde organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Energy People. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Waterloo vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Waterloo en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Waterloo

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Waterloo. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Waterloo vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Waterloo bestaan er tegenwoordig nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1410. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Poweo tarieven.