Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Perwez

Meteen energie vergelijken in Perwez? Geholpen door www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers als o.a. Luminus en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Perwez de beste deal heeft! Voorts vind je op onze website belangrijke informatie over topics als bijv. de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Perwez
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 275,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Perwez?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Perwez. Dat loopt van Lampirus tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via de infrastructuur van Sedilec. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Perwez is voor jouw verbruik? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Perwez, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in de Energiehunter achterhalen jullie eenvoudig een overeenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Perwez

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Perwez heet Sedilec. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Perwez wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Perwez

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Perwez
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 0,208%
 • Hoofdpostcode: 1360
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-perwez

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Perwez ligt dit gemiddeld op 1540 m3 & 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij ieder contract bekijk jij specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Perwez, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.trevion.be. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Perwez


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €375 besparen. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Perwez. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Perwez. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw nieuwe organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris + Ecopower. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Perwez vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Perwez en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Perwez

Een groot deel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Perwez. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Perwez vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Perwez bestaan er tegenwoordig nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1360. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Luminus tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente