Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes

Gemakkelijk energie vergelijken in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes? Geholpen door deze website achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes de beste deal heeft! Bovendien tref je op onze website handige info over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Perwez
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes. Van Engie tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. In juni 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Pbe Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes is op dit moment? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels onze tarievencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in de tool bekijken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes is Pbe Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Perwez is de aardgas netbeheerder Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Perwez
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene stroom: 21,30%
 • Hoofdpostcode: 1360
 • Aantal mazout liters: 1830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-maleves-sainte-marie-wastinnes

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 en nog eens 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Aangaande abonnementen heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk pakket check je specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire leverancier tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €350 opleveren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigadvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt je aanstaande energieleverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Luminus, Lampiris en ook Poweo. Ook bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes

Het gros van de organisaties faciliteren ondertussen groene stroom in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Perwez onderscheiden we nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1360. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Elegant tarieven.