Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opheylissem

Snel online energie vergelijken in Opheylissem? Middels de Energiehunter achterhaal je probleemloos alle relevante leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Opheylissem de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je op onze website praktische info over thema’s als energiegebruik in de regio en verschillende contracttypes. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hélécine
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 250,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Opheylissem?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Opheylissem. Dit varieert van Lampirus tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig tellen we ruim 30 aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opheylissem is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Opheylissem, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door middel van jouw input in de energievergelijker bekijk je probleemloos een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Opheylissem

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Opheylissem is Sedilec. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hélécine valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Opheylissem

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Hélécine
 • CV Merk: Bulex
 • Groene energie: 21,20%
 • Postcode: 1357
 • Gem. mazout: 1820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-opheylissem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Opheylissem is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 en 3405 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Omtrent looptijd heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk pakket zoek jij details aangaande soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Opheylissem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante leverancier gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.ecopower.be. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Opheylissem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €270 opleveren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters profiteer je van 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Opheylissem. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Opheylissem. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt je geselecteerde energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, Lampiris + Ebem. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Opheylissem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Opheylissem en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Opheylissem

Het gros van de maatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Opheylissem. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Opheylissem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Hélécine zijn er vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1357. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Comfort Energy tarieven.