Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hélécine

Gemakkelijk energie vergelijken in Hélécine? Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven als o.a. Watz & Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Hélécine de beste deal heeft! Daarbij vind je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s als energiebelastingen en zakelijke energie. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hélécine
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,294
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 465,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hélécine?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Hélécine. Van Lampirus tot aan Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Pbe Wallonie. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hélécine voor jou is? Vul gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze tarievencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hélécine, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties maken in de energievergelijker check je moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hélécine

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Hélécine betreft Pbe Wallonie. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hélécine wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Hélécine

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Hélécine
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 0,207%
 • Postcodegebied: 1357
 • Mazout: 1770 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,294
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-helecine

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Hélécine is dat gemiddeld 1535 m3 & 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze details dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Rondom prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk pakket check je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hélécine, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Onder andere www.energie2030.be + www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hélécine


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €345 voordeel geven. Echter, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Hélécine. In dat geval is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Hélécine. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw betreffende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Trevion. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hélécine vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hélécine en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hélécine

Het merendeel van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Hélécine. Op dit front is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Hélécine vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Hélécine zien we nogal wat initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1357. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente