Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rixensart

Eenvoudig energie vergelijken in Rixensart? Geholpen door onze vergelijker vind je supersnel alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Engie & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Rixensart het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en de slimme meter. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rixensart
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,291
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 330,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rixensart?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Rixensart. Van Lampirus tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In februari 2024 tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rixensart is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Rixensart, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in de Energiehunter achterhalen jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Rixensart

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Rixensart heet Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Rixensart valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Rixensart

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Rixensart
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel groen: 0,204%
 • Postcode: 1330
 • Verbruik Mazout: 1740 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,291
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-rixensart

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Rixensart is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 & 3400 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het slim om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk contract vind jij gegevens als soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Rixensart, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Rixensart


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €255 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rixensart. Daarna is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rixensart. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de gekozen gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en ook Eni. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rixensart vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rixensart en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Rixensart

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Rixensart. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Rixensart vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Rixensart zien we diverse stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1330. In deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Engie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente