Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wavre

Snel online energie vergelijken in Wavre? Aan de hand van deze website tref je moeiteloos alle erkende maatschappijen als bijv. Engie en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wavre de laagste prijs biedt. Bovendien tref je via onze vergelijker praktische informatie over topics als leveranciers en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wavre
Netbeheerder Elektra:Regie De Wavre
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,293
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wavre?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Wavre. Dat gaat van Essent tot aanbieders zoals Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Regie De Wavre. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wavre voor jou is? Geef direct de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze prijzencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wavre, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de tool detecteer jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wavre

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wavre betreft Regie De Wavre. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Wavre is de netbeheerder van het gas Sedilec. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Wavre

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Wavre
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 0,199%
 • Postcode: 1300
 • Aantal mazout liters: 1690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Regie De Wavre
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,293
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-wavre

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je contactgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Wavre ligt dit gemiddeld op 1495 m3 & 3375 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin loont het om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een lijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder contract bekijk je gegevens over type energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wavre, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.lampiris.be en www.wasewind.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Wavre


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €335 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Wavre. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wavre. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je nieuwe maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem een beschikbare energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Essent + Energy People. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wavre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wavre en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wavre

Het merendeel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Wavre. Echter kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Wavre vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Wavre bestaan er nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1300. In deze buurt kan je soms extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus contract.


Alle plaatsen in deze gemeente