Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Lambrechts-Woluwe

Zonder problemen energie vergelijken in Sint-Lambrechts-Woluwe? Geholpen door onze vergelijker ontdek je supersnel alle beschikbare leveranciers als bijv. Engie en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Lambrechts-Woluwe de beste deal heeft! Voorts tref je op deze website handige informatie over items als o.a. gastarieven en vaste en variabele tarieven. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Lambrechts-Woluwe
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,291
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Lambrechts-Woluwe?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag tellen we ruim 35 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Sibelga. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Lambrechts-Woluwe is? Voer snel jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze energie vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sint-Lambrechts-Woluwe, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v keuzes in de Energiehunter detecteer je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Lambrechts-Woluwe

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Sint-Lambrechts-Woluwe is Sibelga. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe is de huidige netbeheerder van het aardgas Sibelga. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Sint-Lambrechts-Woluwe

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,291
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-sint-lambrechts-woluwe

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Sint-Lambrechts-Woluwe ligt dit gemiddeld op 1485 m3 plus 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk pakket lees jij data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sint-Lambrechts-Woluwe, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Lambrechts-Woluwe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna lees je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap werkt het zo: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Sint-Lambrechts-Woluwe. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw toekomstige energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en ook Belpower. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Lambrechts-Woluwe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Lambrechts-Woluwe en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Lambrechts-Woluwe

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Sint-Lambrechts-Woluwe. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Lambrechts-Woluwe vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe bestaan er steeds meer projectenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1200. Als inwoner van deze plaats kan je vaak met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Brussel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega contract.