Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Watermaal-Bosvoorde

Eenvoudig energie vergelijken in Watermaal-Bosvoorde? Middels de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Engie & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Watermaal-Bosvoorde prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je op deze pagina waardevolle info over items als bijv. maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Watermaal-Bosvoorde
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 425,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Watermaal-Bosvoorde?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Watermaal-Bosvoorde. Van Engie tot aanbieders zoals Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Sibelga. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Watermaal-Bosvoorde is? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Watermaal-Bosvoorde, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Via selecties in de tool detecteert men gemakkelijk een energiecontract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Watermaal-Bosvoorde

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Watermaal-Bosvoorde heet Sibelga. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Watermaal-Bosvoorde is de netbeheerder van het gas Sibelga. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Watermaal-Bosvoorde

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-watermaal-bosvoorde

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinformatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Watermaal-Bosvoorde is dat gemiddeld 1470 m3 & 3350 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten tref je informatie met betrekking tot soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Watermaal-Bosvoorde, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van het bedrijf. Onder andere www.engie.be en ook www.energypeople.be. De nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Watermaal-Bosvoorde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €280 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be check je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Watermaal-Bosvoorde. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Watermaal-Bosvoorde. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw aankomende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare maatschappij. Onder andere Luminus, Essent of Wase Wind. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Watermaal-Bosvoorde vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Watermaal-Bosvoorde en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Watermaal-Bosvoorde

Bijna alle energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Watermaal-Bosvoorde. Toch kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Watermaal-Bosvoorde vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Watermaal-Bosvoorde bestaan er allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1170. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Brussel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco contract.