Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ganshoren

Op je gemak energie vergelijken in Ganshoren? Geholpen door energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders als o.a. Luminus & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Ganshoren de beste deal heeft! Ook vind je via de energievergelijker handige informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en duurzame verwarmingsbronnen. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ganshoren
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,290
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 230,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ganshoren?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ganshoren. Dat gaat van Engie tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het netwerk van Sibelga. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ganshoren is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ganshoren, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties in de tarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos een abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ganshoren

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ganshoren betreft Sibelga. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ganshoren wordt transport van het aardgas beheerd door Sibelga. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Ganshoren

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Ganshoren
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 0,189%
 • Centrale postcode: 1083
 • Aantal mazout liters: 1590 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,290
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-ganshoren

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Ganshoren bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 en 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Van ieder pakket check jij gegevens zoals type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ganshoren, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een goede aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.poweo.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ganshoren


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €340 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand check je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Ganshoren. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ganshoren. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Belpower. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ganshoren vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ganshoren en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ganshoren

Tal van energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Ganshoren. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Ganshoren vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ganshoren zien we steeds meer acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1083. In de regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Brussel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant.