Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Jans-Molenbeek

Eenvoudig energie vergelijken in Sint-Jans-Molenbeek? Met behulp van onze vergelijker vind je supersnel alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Sint-Jans-Molenbeek de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Jans-Molenbeek
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,294
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 235,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Jans-Molenbeek?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Sint-Jans-Molenbeek. Van Engie tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Sibelga. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Jans-Molenbeek is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Sint-Jans-Molenbeek, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Dankzij jouw input in de prijzenvergelijker vindt men gemakkelijk een abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Jans-Molenbeek

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Jans-Molenbeek betreft Sibelga. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Sint-Jans-Molenbeek valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sibelga. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Sint-Jans-Molenbeek

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Sint-Jans-Molenbeek
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 0,186%
 • Postcode: 1080
 • Aantal mazout liters: 1560 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,294
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-sint-jans-molenbeek

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Sint-Jans-Molenbeek ligt dit gemiddeld op 1430 m3 plus 3475 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot looptijd kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder pakket lees je data over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sint-Jans-Molenbeek, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.essent.be en www.eni.com. De gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Jans-Molenbeek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €250 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand lees je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Jans-Molenbeek. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Jans-Molenbeek. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare partij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Antargaz. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Jans-Molenbeek vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Jans-Molenbeek en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Jans-Molenbeek

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Sint-Jans-Molenbeek. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Sint-Jans-Molenbeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Sint-Jans-Molenbeek zien we meerdere plannen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1080. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Brussel energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz.