Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schaarbeek

Snel online energie vergelijken in Schaarbeek? Via onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle relevante aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Schaarbeek prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je via de energievergelijker uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schaarbeek
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Schaarbeek?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Schaarbeek. Van Engie tot aan Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In februari 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Sibelga. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schaarbeek is voor jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze tarievencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Schaarbeek, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de tool ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Schaarbeek

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Schaarbeek is Sibelga. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Schaarbeek valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sibelga. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Schaarbeek

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Schaarbeek
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel groen: 0,181%
 • Postcode: 1030
 • Mazout verbruik: 1510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-schaarbeek

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Schaarbeek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 en 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Van elk contract zoek je data met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Schaarbeek, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.elegant.be. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Schaarbeek


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €290 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Schaarbeek. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Schaarbeek. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. De aankomende gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter tref je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Schaarbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Schaarbeek en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Schaarbeek

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Schaarbeek. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Schaarbeek vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Schaarbeek onderscheiden we allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1030. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Brussel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Essent.