Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Laureins

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Laureins? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je probleemloos alle relevante energieleveranciers zoals Mega & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Laureins het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts lees je op deze website nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld de overstapservice en salderen. Verder geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Laureins
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Laureins?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Sint-Laureins. Dat loopt uiteen van Eneco tot OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Laureins voor jou is? Vul hieronderde privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie check je snel de goedkoopste energieleverancier van Sint-Laureins, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties in de Energiehunter checken jullie moeiteloos een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sint-Laureins

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Sint-Laureins betreft Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Sint-Laureins is de aardgas netbeheerder Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Sint-Laureins

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-sint-laureins

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Sint-Laureins ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 en 3380 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder contract zie jij gegevens zoals herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Laureins, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be en ook www.ecopower.be. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Laureins


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina check jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Laureins. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sint-Laureins. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bedrijven als Luminus, Essent en ook Ecopower. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Laureins vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Laureins en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Laureins

Het gros van de aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Sint-Laureins. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Sint-Laureins vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Sint-Laureins bestaan er tegenwoordig vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9980. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente