Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lievegem

Snel online energie vergelijken in Lievegem? Via de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld Essent & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Lievegem voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je op deze website bruikbare info over zaken als verschillende aanbieders en verschillende contracttypes. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lievegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 350,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lievegem?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lievegem. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lievegem is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lievegem, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de energievergelijker achterhaal je simpel en snel een overeenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lievegem

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lievegem is Imewo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Lievegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Lievegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lievegem
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 0,288%
 • Postcodegebied: 9930
 • Verbruik Mazout: 2580 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-lievegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Lievegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 en 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle abonnementen zie jij details m.b.t. herkomst energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lievegem, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieder gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lievegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €280 bonus betekenen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lievegem. Daarna is de besparing het grootst. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lievegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw gekozen leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE of Eni. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lievegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lievegem en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lievegem

Een aanzienlijk deel van de bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in Lievegem. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene Energie uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Lievegem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Lievegem bestaan er verscheidene projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9930. In de regio kan je wellicht heel gunstig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Antargaz diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente