Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waarschoot

Op je gemak energie vergelijken in Waarschoot? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Essent en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Waarschoot prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op deze website belangrijke info over onderwerpen zoals gastarieven en salderen. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lievegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 260,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Waarschoot?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Waarschoot. Dat loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energie-organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waarschoot is voor jouw situatie? Voer hierna jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Waarschoot, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via jouw input in de vergelijkingstool checkt men probleemloos een energiecontract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Waarschoot

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Waarschoot is Imewo. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lievegem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Waarschoot

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lievegem
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 37,20%
 • Postcode: 9950
 • Gem. mazout: 2170 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-waarschoot

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Waarschoot bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 en 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle contracten bekijk jij voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Waarschoot, en de overstapbonus. Selecteer de partij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.belpower.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Waarschoot


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €315 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Waarschoot. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Waarschoot. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Energy People. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Waarschoot vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Waarschoot en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Waarschoot

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Waarschoot. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Waarschoot vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Lievegem bestaan er verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9950. In de regio kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Elegant prijzen februari 2024.