Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kluizen

Meteen energie vergelijken in Kluizen? Met behulp van www.energiehunter.be tref je eenvoudig alle relevante aanbieders als o.a. Mega en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Kluizen de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je via de energievergelijker waardevolle info over topics zoals energieaansluitingen en info over de enkele of dubbele meter. Ook geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Evergem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Kluizen?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Kluizen. Dit varieert van Lampirus tot en met Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kluizen is? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze tarievencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Kluizen, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij jouw input in de vergelijkingstool check je simpel en snel een contract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kluizen

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Kluizen is Imewo. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Evergem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Kluizen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Evergem
 • Populaire CV: Ferroli
 • Groene energie: 37,00%
 • Postcodegebied: 9940
 • Verbruik Mazout: 2150 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-kluizen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Kluizen ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 en 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder contract tref je voorwaarden aangaande type energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kluizen, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.engie.be + www.belpower.be. De gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Kluizen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €370 bonus betekenen. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kluizen. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kluizen. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en neem de beste energieleverancier. Bijv. Luminus, Lampiris + Wase Wind. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kluizen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Kluizen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Kluizen

Tal van organisaties ondersteunen inmiddels groene stroom in Kluizen. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Kluizen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Evergem zien we vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9940. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht heel gunstig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Lampirus prijzen maart 2024.