Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zomergem

Eenvoudig energie vergelijken in Zomergem? Door gebruik te maken van onze website tref je snel en simpel alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Essent en Lampirus. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Zomergem het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vind je op energiehunter.be handige informatie over items als o.a. energieaansluitingen en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lievegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 240,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Zomergem?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Zomergem. Van Lampirus tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zomergem is op dit moment? Vul hierna jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Zomergem, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zomergem

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Zomergem is Imewo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lievegem wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Zomergem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lievegem
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene energie: 36,60%
 • Postcode: 9930
 • Aantal mazout liters: 2110 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-zomergem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Zomergem is dat gemiddeld 1410 m3 en 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder pakket achterhaal je data aangaande herkomst energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zomergem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.lampiris.be of www.poweo.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zomergem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €285 korting realiseren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Zomergem. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zomergem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aankomende energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE + Aspiravi. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Zomergem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zomergem en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zomergem

Bijna alle leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Zomergem. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Zomergem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Lievegem zien we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9930. In deze omgeving kan je vaak met financiële bonussen meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ prijzen mei 2024.