Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Semmerzake

Direct energie vergelijken in Semmerzake? Geholpen door onze website doorzoek je probleemloos alle erkende maatschappijen als o.a. OCTA+ en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Semmerzake voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je op energiehunter.be bruikbare informatie over onderwerpen als leveranciers en zakelijke energie. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gavere
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 450,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Semmerzake?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Semmerzake. Dit varieert van Essent tot aanbieders zoals Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Imewo. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke bedrijven je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Semmerzake is in maart 2024? Geef snel de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Semmerzake, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in onze vergelijker detecteer jij moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Semmerzake

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Semmerzake is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gavere wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Semmerzake

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gavere
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 36,00%
 • Centrale postcode: 9890
 • Verbruik stookolie: 2050 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-semmerzake

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Semmerzake gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 plus 3340 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle contracten vind je voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Semmerzake, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.essent.be en ook www.eneco.be. De nieuwe maatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Semmerzake


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €365 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Semmerzake. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Semmerzake. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt de gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Ebem. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Semmerzake vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Semmerzake en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Semmerzake

De meeste leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Semmerzake. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Semmerzake vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Gavere zien we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9890. In deze buurt kan je soms extra voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant prijzen.