Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bellem

Op je gemak energie vergelijken in Bellem? Aan de hand van deze website tref je overzichtelijk alle erkende maatschappijen zoals Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Bellem de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je op deze website waardevolle info over items als wat een geschikt overstapmoment is en vaste of variabele tarieven. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalter
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 245,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bellem?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Bellem. Dit varieert van Antargaz tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 40 bedrijven. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellem voor jou is? Geef snel de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bellem, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker detecteer jij gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bellem

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Bellem heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Aalter is de netbeheerder van het gas Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Bellem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalter
 • CV ketel: Junkers
 • Groene stroom: 35,60%
 • Postcodegebied: 9881
 • Verbruik stookolie: 2010 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-bellem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinformatie. Dat betreft grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Bellem is dat gemiddeld 1565 m3 en 3320 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder contract zie je gegevens als soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bellem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een goede korting tegengekomen? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. O.a. www.energie2030.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bellem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €290 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder profiteer je van 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bellem. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bellem. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de aankomende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of ZENO. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bellem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bellem en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bellem

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Bellem. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Bellem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Aalter bestaan er tegenwoordig vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9881. In deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Mega prijzen.