Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aalter

Op je gemak energie vergelijken in Aalter? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je supersnel alle beschikbare maatschappijen zoals Essent en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Aalter het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je op energiehunter.be belangrijke info over zaken als o.a. verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Daarbij geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalter
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 385,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Aalter?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Aalter. Dat loopt uiteen van Eneco tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 35 bedrijven. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aalter is in april 2024? Vul hierna jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v onze tarievencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Aalter, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de tool bekijken jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Aalter

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Aalter betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Aalter valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Aalter

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalter
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 0,285%
 • Postcodegebied: 9880
 • Aantal mazout liters: 2550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-aalter

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Aalter is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 & 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle interessante energie aanbieders. Van ieder pakket vind je specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Aalter, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be en www.ecopower.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Aalter


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €385 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bekijk jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaartip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigadvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Aalter. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Aalter. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de betreffende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste leverancier. Zoals Luminus, ENGIE + Energie 2030. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Aalter vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Aalter en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Aalter

Een groot deel van de bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in Aalter. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Aalter vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Aalter zijn er diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9880. In de regio kan je vaak tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente