Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Martens-Latem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Martens-Latem? Middels deze website vind je eenvoudig alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. Watz en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Martens-Latem voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je op onze website praktische informatie over items als o.a. de overstapservice en verschillende contractsoorten. Bovendien geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Martens-Latem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Martens-Latem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Martens-Latem. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags tellen we ruim 30 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Martens-Latem is in maart 2024? Vul direct jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze handige vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Martens-Latem, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filteren in de tool detecteer je verrassend eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sint-Martens-Latem

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Martens-Latem betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sint-Martens-Latem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Sint-Martens-Latem

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-sint-martens-latem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Sint-Martens-Latem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 & 3325 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen vind je data aangaande type stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Martens-Latem, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.luminus.be en www.trevion.be. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Martens-Latem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €270 voordeel geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sint-Martens-Latem. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Martens-Latem. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aanstaande leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint-Martens-Latem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Martens-Latem en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Martens-Latem

De meeste bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Sint-Martens-Latem. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Sint-Martens-Latem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Sint-Martens-Latem zien we steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9830. In deze regio kan je wellicht extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente