Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Deurle

Eenvoudig energie vergelijken in Deurle? Via onze website vergelijk je eenvoudig alle erkende energie aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Deurle de beste deal heeft! Daarbij check je op onze website bruikbare informatie over items als bijv. de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Martens-Latem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Deurle?

Er zijn best veel energieleveranciers in Deurle. Van Antargaz tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Deurle voor jou is? Vul hieronderde privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze handige vergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Deurle, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter vindt men zonder problemen een abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Deurle

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Deurle betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sint-Martens-Latem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Deurle

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-deurle

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Deurle ligt dit gemiddeld op 1480 m3 plus 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Van elk contract lees jij details zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Deurle, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige leverancier gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Deurle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €320 bonus betekenen. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers vinden: regel jaarlijks het overstappen in Deurle. Daarna is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Deurle. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt je toekomstige gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste leverancier. Denk aan Eneco, Essent en Elegant. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Deurle vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Deurle en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Deurle

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Deurle. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Deurle vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Sint-Martens-Latem zijn er meerdere opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9831. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Engie duurzame energie.