Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lemberge

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Lemberge? Met behulp van deze website achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven zoals Luminus en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lemberge de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken als bijv. overstappen en salderen. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Merelbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 235,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lemberge?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lemberge. Dat loopt uiteen van Eneco tot een speler als Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lemberge voor jou is? Geef snel de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lemberge, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v de keuzevakjes in de tool zoekt men zonder problemen een overeenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lemberge

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lemberge heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Merelbeke wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Lemberge

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Merelbeke
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 33,50%
 • Hoofdpostcode: 9820
 • Verbruik stookolie: 1800 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-lemberge

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Lemberge ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en 3430 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze factoren hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder pakket zoek jij info zoals soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lemberge, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be + www.antargaz.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Lemberge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €385 korting realiseren. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigadvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Lemberge. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Lemberge. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aankomende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste maatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris en ook ZENO. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lemberge vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lemberge en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lemberge

Tal van maatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Lemberge. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Lemberge vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Merelbeke onderscheiden we allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9820. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy vergelijken.