Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eke

Op je gemak energie vergelijken in Eke? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je probleemloos alle erkende bedrijven als bijv. Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Eke de beste deal heeft! Bovendien check je op energiehunter.be handige info over zaken als o.a. energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nazareth
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 435,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Eke?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Eke. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eke is in maart 2024? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energievergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Eke, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties maken in de energievergelijker zoeken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Eke

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Eke heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Nazareth valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Eke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Nazareth
 • Populair merk: Baxi
 • Groene stroom: 33,30%
 • Postcodegebied: 9810
 • Gem. mazout: 1780 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-eke

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Eke is het gemiddelde verbruik ong. 1450 m3 & 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk contract zoek je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Eke, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.essent.be en www.wasewind.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Eke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €335 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Eke. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Eke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aankomende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of Eni. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Eke vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Eke en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Eke

Het merendeel van de energiemaatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Eke. Echter kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Eke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Nazareth bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9810. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz vergelijken.