Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petegem-Aan-De-Leie

Direct energie vergelijken in Petegem-Aan-De-Leie? Via energiehunter.be vind je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Engie & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Petegem-Aan-De-Leie voor jou de beste prijs heeft. Verder vind je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld onderwerpenen duurzame verwarmingsbronnen. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 450,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Petegem-Aan-De-Leie?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Petegem-Aan-De-Leie. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment zijn het zo’n 40 energieleveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petegem-Aan-De-Leie is voor jouw verbruik? Vul direct jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Petegem-Aan-De-Leie, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door middel van filters in de tarievenvergelijker zoek jij zonder problemen een energie-abonnement dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Petegem-Aan-De-Leie

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Petegem-Aan-De-Leie heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Deinze is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Petegem-Aan-De-Leie

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 32,80%
 • Postcode: 9800
 • Mazout verbruik: 1730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-petegem-aan-de-leie

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Petegem-Aan-De-Leie gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 en nog eens 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle pakketten zie je gegevens als type stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Petegem-Aan-De-Leie, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.poweo.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Petegem-Aan-De-Leie


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Petegem-Aan-De-Leie. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Petegem-Aan-De-Leie. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert jouw nieuwe energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Poweo. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Petegem-Aan-De-Leie vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Petegem-Aan-De-Leie en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Petegem-Aan-De-Leie

Tal van organisaties bieden onderhand groene stroom in Petegem-Aan-De-Leie. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Petegem-Aan-De-Leie vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Deinze zijn er meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9800. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Essent vergelijken.