Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gottem

Eenvoudig energie vergelijken in Gottem? Met behulp van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Gottem de beste deal heeft! Verder verzamel je op onze website praktische informatie over onderwerpen als overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Gottem?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Gottem. Dat gaat van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Zij lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke bedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gottem voor jou is? Vul snel de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gottem, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker detecteert men eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gottem

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Gottem heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Deinze wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Gottem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • CV Merk: Elco
 • Groene energie: 32,50%
 • Postcodegebied: 9800
 • Mazout verbruik: 1700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-gottem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Gottem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1410 m3 en nog eens 3380 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle populaire aanbieders + contracten. Van alle abonnementen achterhaal je details met betrekking tot herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Gottem, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieder beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be en www.ebem.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gottem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €375 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktisch advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Gottem. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Gottem. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt je aankomende leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris + Comfort Energy. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Gottem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gottem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Gottem

Een groot deel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Gottem. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Gottem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Deinze zien we diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9800. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Poweo diensten.