Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ooike

Snel online energie vergelijken in Ooike? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Essent & Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Ooike de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je via de energievergelijker bruikbare info over zaken zoals maatschappijen en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wortegem-Petegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 305,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ooike?

Wij zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ooike. Dit varieert van Engie tot een speler als Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 35 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ooike is die past bij jouw verbruik? Geef vlug jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ooike, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Dankzij de keuzevakjes in de vergelijkingstool check jij moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ooike

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Eigen account

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ooike is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Wortegem-Petegem wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Ooike

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-ooike

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Ooike ligt dit gemiddeld op 1590 m3 en nog eens 3355 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement bekijk je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ooike, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante leverancier gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ooike


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €315 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ooike. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ooike. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt jouw betreffende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe partij. Denk aan OCTA+, Lampiris of Wase Wind. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ooike vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ooike en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Ooike

Het gros van de energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Ooike. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Ooike vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Wortegem-Petegem bestaan er vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9790. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega diensten.