Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kruishoutem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kruishoutem? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle relevante leveranciers als bijvoorbeeld Mega & Belpower. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Kruishoutem de beste deal heeft! Ook verzamel je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als bijv. overstappen en de slimme meter. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kruisem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 400,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Kruishoutem?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Kruishoutem. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke bedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kruishoutem is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Kruishoutem, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door middel van jouw input in de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kruishoutem

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Online account

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Kruishoutem betreft Intergem. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Kruisem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Kruishoutem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruisem
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene energie: 31,50%
 • Hoofdpostcode: 9770
 • Mazout consumptie: 1600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-kruishoutem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Kruishoutem is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 en 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder contract tref jij info als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kruishoutem, en de eventuele korting. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende korting beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.ebem.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Kruishoutem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €270 opleveren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kruishoutem. Zodanig bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kruishoutem. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de geselecteerde leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of Eni. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kruishoutem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kruishoutem en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Kruishoutem

Het gros van de leveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Kruishoutem. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Kruishoutem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Kruisem kennen we nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9770. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie diensten.