Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Volkegem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Volkegem? Via energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle interessante leveranciers als OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Volkegem prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Volkegem?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Volkegem. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Volkegem voor jou is? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze energie vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Volkegem, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v jouw input in de Energiehunter achterhalen jullie simpel en snel een energiecontract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Volkegem

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Volkegem is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Oudenaarde valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Volkegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 31,00%
 • Postcodegebied: 9700
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-volkegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Volkegem is dat gemiddeld 1540 m3 en 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle interessante energiebedrijven. Van ieder pakket check jij gegevens aangaande type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Volkegem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.engie.be of www.antargaz.be. De gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Volkegem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €305 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Volkegem. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Veelal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Volkegem. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt jouw aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Energy People. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Volkegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Volkegem en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Volkegem

De meeste energiemaatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Volkegem. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Volkegem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Oudenaarde zien we steeds meer initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9700. In deze regio kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus energie.