Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leupegem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Leupegem? Via de energievergelijker vind je probleemloos alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Leupegem de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je op deze website bruikbare informatie over thema’s als o.a. de overstapservice en concrete energiebespaartips. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Leupegem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Leupegem. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. In februari 2024 heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leupegem is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Leupegem, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filters in de tarievenvergelijker achterhalen jullie zonder problemen een energiecontract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Leupegem

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Leupegem heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Oudenaarde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Leupegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 30,40%
 • Centrale postcode: 9700
 • Gem. mazout: 3000 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-leupegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Leupegem ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket vind jij gegevens als soort energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Leupegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een goede kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. O.a. www.engie.be + www.antargaz.be. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Leupegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €255 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Leupegem. Daarna bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Leupegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt de betreffende leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Wase Wind. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Leupegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Leupegem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Leupegem

Het merendeel van de energieleveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Leupegem. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Leupegem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Oudenaarde onderscheiden we allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9700. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent energie.