Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heurne

Direct energie vergelijken in Heurne? Dankzij onze vergelijker check je gemakkelijk alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Heurne de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je via de Energiehunter handige info over zaken zoals overstappen en info over een energieneutrale woning. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 470,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Heurne?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heurne. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag zijn het zo’n 30 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heurne is voor jouw situatie? Geef snel jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Heurne, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in de energievergelijker zoeken jullie moeiteloos een overeenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Heurne

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Heurne betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oudenaarde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Heurne

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh

Plekken in deze regio

energie-vergelijken-heurne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Heurne ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 + 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het verstandig om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket zoek je data over oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Heurne, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Heurne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €390 bonus betekenen. Toch, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Heurne. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Heurne. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt de gekozen gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Heurne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Heurne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Heurne

Bijna alle leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Heurne. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Heurne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Oudenaarde bestaan er tegenwoordig verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9700. In de regio kan je meer en meer relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie energie.