Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bevere

Meteen energie vergelijken in Bevere? Dankzij onze vergelijker doorzoek je probleemloos alle bekende energiebedrijven zoals Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Bevere de beste deal heeft! Bovendien tref je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 455,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bevere?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Bevere. Van Poweo tot een speler als Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Intergem. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bevere is? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze prijzencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bevere, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties maken in de prijzenvergelijker achterhaalt men probleemloos een energieproduct dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bevere

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bevere heet Intergem. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oudenaarde is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Bevere

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • CV ketel: Wolf
 • Groene stroom: 29,90%
 • Centrale postcode: 9700
 • Verbruik stookolie: 2950 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-bevere

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Bevere is dit gemiddeld zo’n 1485 m3 en nog eens 3465 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Betreffende looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het slim om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle pakketten vind jij specificaties over soort stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bevere, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Denk aan www.essent.be en ook www.zeno.be. De nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bevere


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €395 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bevere. Zodanig bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En tevens beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bevere. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de toekomstige gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ook Poweo. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. De gekozen gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bevere vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bevere en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bevere

Het merendeel van de maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Bevere. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Bevere vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Oudenaarde bestaan er steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9700. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Comfort Energy maart 2024.