Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schorisse

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Schorisse? Door gebruik te maken van deze website check je snel en simpel alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Schorisse de laagste prijs hanteert. Voorts vind je via onze vergelijker praktische info over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maarkedal
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 475,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Schorisse?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Schorisse. Dit loopt van Essent tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schorisse voor jou is? Geef vlug jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Schorisse, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de energievergelijker vind jij moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Schorisse

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Schorisse betreft Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Maarkedal wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Schorisse

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Maarkedal
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 29,40%
 • Hoofdpostcode: 9688
 • Gem. mazout: 2900 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-schorisse

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Schorisse is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 en 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder contract tref jij voorwaarden zoals type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Schorisse, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.energypeople.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Schorisse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €325 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna vind jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Schorisse. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Schorisse. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt jouw gekozen aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Aspiravi. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Schorisse vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Schorisse en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Schorisse

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Schorisse. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Schorisse vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Maarkedal zien we vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9688. In de regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ februari 2024.