Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maarke-Kerkem

Direct energie vergelijken in Maarke-Kerkem? Dankzij de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle grote bedrijven zoals Engie & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Maarke-Kerkem de beste deal heeft! Daarnaast tref je op deze website nuttige info info over onderwerpen als bijvoorbeeld tarieven en info over duurzame energie. Voorts vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maarkedal
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Maarke-Kerkem?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Maarke-Kerkem. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 40 maatschappijen. Zij werken uitsluitend met de infrastructuur van Intergem. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maarke-Kerkem is voor jouw situatie? Vul snel de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Maarke-Kerkem, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties maken in de tool bekijken jullie probleemloos een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Maarke-Kerkem

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Maarke-Kerkem betreft Intergem. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Maarkedal valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Maarke-Kerkem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Maarkedal
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel duurzaam: 29,20%
 • Postcodegebied: 9680
 • Verbruik Mazout: 2880 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-maarke-kerkem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Maarke-Kerkem ligt dit gemiddeld op 1450 m3 en nog eens 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze details werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaliter is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder contract tref jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Maarke-Kerkem, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.ebem.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Maarke-Kerkem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €365 besparen. Echter, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaartip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Maarke-Kerkem. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Maarke-Kerkem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Essent + Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Maarke-Kerkem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Maarke-Kerkem en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Maarke-Kerkem

Een groot deel van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Maarke-Kerkem. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Maarke-Kerkem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Maarkedal bestaan er allerlei plannen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9680. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent maart 2024.