Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zegelsem

Zonder problemen energie vergelijken in Zegelsem? Dankzij onze website vind je snel en simpel alle beschikbare leveranciers zoals OCTA+ en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Zegelsem prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je op deze pagina waardevolle info over thema’s als o.a. verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 260,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Zegelsem?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zegelsem. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel zijn het zo’n 25 providers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zegelsem voor jou is? Voer eenvoudig jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze energie bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Zegelsem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de prijzenvergelijker zoekt men probleemloos een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zegelsem

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Zegelsem is Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Brakel is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Zegelsem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene energie: 28,70%
 • Centrale postcode: 9660
 • Mazout verbruik: 2830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-zegelsem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Zegelsem is dat gemiddeld 1425 m3 en 3405 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van ieder pakket bekijk jij info zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Zegelsem, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.essent.be en ook www.energypeople.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zegelsem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €390 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Zegelsem. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Zegelsem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert jouw geselecteerde energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent en ook Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zegelsem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zegelsem en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Zegelsem

Het gros van de energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Zegelsem. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Zegelsem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Brakel zijn er steeds meer activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9660. In deze woonplaats kan je soms vrij voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy overstappen.