Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Everbeek

Op je gemak energie vergelijken in Everbeek? Middels de Energiehunter doorzoek je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven als o.a. Mega & Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Everbeek prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je op deze website nuttige informatie informatie over zaken als de netbeheerder en de slimme meter. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Everbeek?

We zien enorm veel energieleveranciers in Everbeek. Dat loopt van Antargaz tot Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 35 energieleveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Everbeek is die past bij jouw verbruik? Voer vlug de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Everbeek, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties in de tool vind je gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Everbeek

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Everbeek betreft Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Brakel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Everbeek

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene energie: 28,20%
 • Postcode: 9660
 • Verbruik Mazout: 2780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-everbeek

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Everbeek ligt dit gemiddeld op 1400 m3 en 3380 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Gewoonlijk kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten tref je informatie met betrekking tot type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Everbeek, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Everbeek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €270 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Everbeek. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Everbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw aanstaande aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Wase Wind. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere onkosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Everbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Everbeek en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Everbeek

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Everbeek. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Everbeek vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Brakel kennen we nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9660. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ overstappen.