Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Maria-Latem

Snel online energie vergelijken in Sint-Maria-Latem? Aan de hand van onze website tref je snel en simpel alle beschikbare energie aanbieders als OCTA+ en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Maria-Latem de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken als energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sint-Maria-Latem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Sint-Maria-Latem. Dit varieert van Engie tot een speler als Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Maria-Latem is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sint-Maria-Latem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Dankzij jouw input in onze vergelijker checken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Maria-Latem

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De condities van organisaties en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Sint-Maria-Latem is Intergem. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zwalm valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Sint-Maria-Latem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 27,90%
 • Postcodegebied: 9630
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2750 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-sint-maria-latem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Sint-Maria-Latem is dit gemiddeld zo’n 1590 m3 en nog eens 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In de regel kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder contract check je informatie zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Maria-Latem, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be en www.wasewind.be. De gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Maria-Latem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigtip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Sint-Maria-Latem. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Maria-Latem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of Trevion. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sint-Maria-Latem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sint-Maria-Latem en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Maria-Latem

De meeste bedrijven faciliteren inmiddels groene stroom in Sint-Maria-Latem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Sint-Maria-Latem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Zwalm zien we meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9630. In deze buurt kan je vaak heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie overstappen.