Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zwalm

Direct energie vergelijken in Zwalm? Dankzij de Energiehunter check je eenvoudig alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Zwalm het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je op deze pagina praktische informatie over items zoals stroomtarieven en slimme thermostaten. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwalm
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 380,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Zwalm?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Zwalm. Van Lampirus tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kun je kiezen uit circa 40 providers. Zij gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energieleveranciers mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwalm is? Geef vlug de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energiehunter vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zwalm, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in de prijzenvergelijker checkt men probleemloos een contract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zwalm

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zwalm betreft Intergem. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zwalm wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Zwalm

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zwalm
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel groen: 0,27%
 • Postcodegebied: 9630
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2400 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-zwalm

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Zwalm is dat gemiddeld 1520 m3 & 3485 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder contract tref jij gegevens m.b.t. soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zwalm, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.lampiris.be en www.energypeople.be. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zwalm


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €270 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Zwalm. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Zwalm. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je nieuwe aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Aspiravi. Daarna bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zwalm vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zwalm en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Zwalm

Het merendeel van de energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Zwalm. Op dit front zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Zwalm vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Zwalm kennen we allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9630. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega energie.


Alle plaatsen in deze gemeente