Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herzele

Eenvoudig energie vergelijken in Herzele? Via de energievergelijker tref je supersnel alle beschikbare maatschappijen zoals Essent en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Herzele de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op onze website waardevolle informatie over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en de slimme meter. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herzele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,460
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Herzele?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Herzele. Dat loopt uiteen van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herzele voor jou is? Voer vlug de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels de energievergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Herzele, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de tarievenvergelijker detecteer je gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Herzele

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders diensten leveren. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Herzele betreft Intergem. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Herzele valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Herzele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Herzele
 • Populaire CV: Benraad
 • Groene energie: 0,266%
 • Postcodegebied: 9550
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2360 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,460
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-herzele

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Herzele is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 en 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk pakket bekijk je informatie over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Herzele, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be of www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Herzele


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Herzele. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Herzele. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Luminus, Essent en ook Eni. Hierna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Herzele vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Herzele en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Herzele

Het merendeel van de bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Herzele. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan zeker voor “Groen uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Herzele vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Herzele bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9550. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent energie.


Alle plaatsen in deze gemeente