Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hillegem

Direct energie vergelijken in Hillegem? Middels de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle relevante leveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Hillegem de beste deal heeft! Verder vergaar je op deze pagina uitgebreide info over zaken zoals tarieven en vaste en variabele tarieven. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herzele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 255,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hillegem?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Hillegem. Dat gaat van Essent tot en met OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van de leidingen van Intergem. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hillegem is in maart 2024? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk ook naar service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hillegem, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker detecteer jij simpel en snel een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hillegem

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Hillegem heet Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Herzele valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Hillegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Herzele
 • CV ketel: Faber
 • Aandeel duurzaam: 24,80%
 • Postcode: 9550
 • Verbruik stookolie: 2440 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-hillegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Hillegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 plus 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire aanbieders + contracten. Van alle pakketten check je details m.b.t. type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hillegem, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Onder andere www.engie.be en www.poweo.be. De gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hillegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €285 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hillegem. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hillegem. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de gekozen gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe aanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Antargaz. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hillegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hillegem en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hillegem

Tal van maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Hillegem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Hillegem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Herzele kennen we meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9550. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega tarieven.