Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oombergen

Eenvoudig energie vergelijken in Oombergen? Met behulp van www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Mega en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Oombergen de laagste prijs hanteert. Bovendien check je op energiehunter.be waardevolle info over onderwerpen als bijvoorbeeld verbruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Lievens-Houtem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 495,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Oombergen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Oombergen. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oombergen is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Via de energietarievenvergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Oombergen, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de Energiehunter ontdekt men moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oombergen

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De producten van energie-organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Oombergen is Intergem. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sint-Lievens-Houtem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Oombergen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-oombergen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Oombergen is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 en nog eens 3405 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Dikwijls kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Van ieder contract check jij voorwaarden als type stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Oombergen, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.energie2030.be + www.belpower.be. De gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Oombergen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €350 winst geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Oombergen. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Oombergen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt je toekomstige gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste leverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oombergen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Oombergen en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oombergen

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Oombergen. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Oombergen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Sint-Lievens-Houtem bestaan er steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9520. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent tarieven.