Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bavegem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bavegem? Via onze vergelijker achterhaal je probleemloos alle relevante energiebedrijven als Watz & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Bavegem de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je op energiehunter.be belangrijke info over zaken als bijvoorbeeld tarieven en tips om te besparen op energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Lievens-Houtem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bavegem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bavegem. Dat loopt van Eneco tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bavegem is op dit moment? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energievergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bavegem, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de tarievenvergelijker bekijk je simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bavegem

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Positieve energie

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bavegem heet Intergem. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sint-Lievens-Houtem is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Bavegem

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-bavegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Bavegem ligt dit gemiddeld op 1410 m3 & 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het verstandig om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Van alle pakketten achterhaal jij specificaties m.b.t. type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Bavegem, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bavegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €270 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigtip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Bavegem. In dat geval is de besparing het grootst. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bavegem. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert jouw aankomende leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Ebem. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bavegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bavegem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Bavegem

Bijna alle energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Bavegem. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Bavegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Sint-Lievens-Houtem zien we meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9520. In deze buurt kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie tarieven.