Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Lievens-Houtem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Lievens-Houtem? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Lievens-Houtem de laagste prijs biedt. Bovendien vind je via de Energiehunter belangrijke info over thema’s zoals gastarieven en vaste of variabele tarieven. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Lievens-Houtem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 445,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Lievens-Houtem?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Sint-Lievens-Houtem. Van Lampirus tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het net van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Lievens-Houtem is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze handige vergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Lievens-Houtem, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filteren in de prijzenvergelijker detecteer je probleemloos een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Lievens-Houtem

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Sint-Lievens-Houtem is Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Lievens-Houtem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Sint-Lievens-Houtem

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-sint-lievens-houtem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Sint-Lievens-Houtem is het gemiddelde verbruik ong. 1495 m3 en nog eens 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk abonnement check je data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Lievens-Houtem, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Onder andere www.engie.be + www.energypeople.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Lievens-Houtem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €330 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna lees jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Sint-Lievens-Houtem. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Lievens-Houtem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Lievens-Houtem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Lievens-Houtem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Lievens-Houtem

Het gros van de leveranciers leveren onderhand groene stroom in Sint-Lievens-Houtem. Echter is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Sint-Lievens-Houtem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Sint-Lievens-Houtem zien we steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9520. In deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie energie.


Alle plaatsen in deze gemeente